Zweeds op zondag: 6 februari 2022!
Zweedse dansstage
(met levende muziek, uiteraard!)

Terug naar de Agenda

Afgelopen keren, op 3 oktober en 28 november, hebben we met veel plezier eindelijk weer in koppels gedanst, en de meest bekende Zweedse dansvormen de revue laten passeren. Op 6 februari 2022 bouwen we daarop voort, in de derde dansstage van ons seizoen 2021/2022.

De Stage: We blijven in elke stage de basis van de polska en een aantal vormen van gammaldans (baldansen) herhalen, maar telkens met kleine variaties, zodat ook de gevorderden voldoende uitdaging krijgen.

Op basis van de laatst aangeleerde bakmes gaan we die in een paar stijlen variëren. Onder andere bouwen we de snelle pols van Røros nu in z'n geheel op. Die dansstijl biedt de leider/man de gelegenheid voor zowel hoffelijkheid als macho-vertoon (zonder gevaarlijke acrobatiek), en laat ons kennismaken met de "onregelmatige driekwartsmaat".
Als contrast completeren we ook de Åtabakspolska van Föllinge weer, een mooie rustige dans in een regelmatige maat, met onder andere een polka in drie tijden. Natuurlijk herhalen we ook de dansen van de vorige keren in dit seizoen.

Géén afzonderlijk bal: We hebben besloten om ook deze keer (nog) geen bal tot slot te houden; in plaats daarvan verlengen we de stage met een heel uur. Telkens als we een danssoort ingestudeerd of herhaald hebben, sluiten we dat onderdeel af met een aantal NoordWest-arrangementen in de betreffende stijl, zoals op het bal gebruikelijk is.

De stage wordt door Els Doekes in het Nederlands gegeven en er is een terzake kundige tolk Frans aanwezig! Thomas Steenweg verzorgt als vanouds de levende muziek tijdens de stage.

Wij houden ons uiteraard aan de voorgeschreven Covid19 veiligheids- maatregelen: indien u vragen hebt daarover, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (per telefoon of email)!

ATTENTIE: Je kunt ook zonder danspartner inschrijven, maar dan liefst tijdig,
zodat we de balans tussen aantallen leiders en volgers (m/v !) kunnen bewaken.
Nieuwe deelnemers: vermeld a.u.b. bij je inschrijving je algemene danservaring!

PLAATS: weer in de bekende ”Salle du Parvis",
Aartshertogenlaan 68, 1170 Watermaal-Bosvoorde, Brussel

TIJDEN en PRIJZEN: (ATTENTIE: gewijzigde tijden !!)
14:00 - 18:30 u Stage: kosten 25 euro

Let op:
gebruik schoenen met gladde zolen, dwz waar je goed op kunt draaien: dus géén rubberzolen!!

AANMELDING:
Verzoeke minstens een week van te voren in te schrijven!
in NL bij Els Doekes: +31 58 2139614
in België bij Inge Kooy: 02 762 00 22 of 04 97 78 12 10
email: inge.kooy "at" scarlet.be
of, natuurlijk, info "at" duo-noordwest.nl

Koffie, thee en andere dranken bij de bar verkrijgbaar.


Grotere kaart weergeven

Terug naar de Agenda