Zweeds op zondag 28 november 2021!
Zweedse dansstage
(met levende muziek, uiteraard!)

Terug naar de Agenda

Afgelopen keer, op 3 oktober, hebben we met veel plezier eindelijk weer in koppels gedanst, en de meest bekende Zweedse dansvormen de revue laten passeren. Op 28 november 2021 bouwen we daarop voort, in de tweede dansstage van ons seizoen 2021/2022.

De Stage: We houden er rekening mee dat zelfs bij onze trouwe deelnemers de parate kennis van polska en gammaldans ietwat roestig geworden kan zijn. Daarom blijven we de basis herhalen, maar telkens met kleine variaties, zodat ook de gevorderden voldoende uitdaging krijgen.

Na een korte herhaling van de Zweedse schottis en de stigvals gaan we verder met de bakmes, nu met een paar variaties. Na de herhaling van de Bingsjö polska en een paar variaties uit Hälsingland oefenen we enkele dansvormen waarin vergelijkbare passen voorkomen, zoals de vrolijke Rørospols van net over de Noorse grens. Verder hopen we ook nog te herhalen en variëren: hambo, snoa en "snoa in drie tijden" (als polska-variant uit o.a. Jämtland). Een stevig programma, maar met aandacht voor ieders mogelijkheden.

Ditmaal géén afzonderlijk bal: We hebben besloten om ook deze keer (nog) geen bal tot slot te houden; in plaats daarvan verlengen we de stage met een heel uur. Telkens als we een danssoort ingestudeerd of herhaald hebben, sluiten we dat onderdeel af met een aantal NoordWest-arrangementen in de betreffende stijl, zoals op het bal gebruikelijk is.

De stage wordt door Els Doekes in het Nederlands gegeven en er is een terzake kundige tolk Frans aanwezig! Thomas Steenweg verzorgt als vanouds de levende muziek tijdens de stage.

Wij houden ons uiteraard aan de voorgeschreven Covid19 veiligheids- maatregelen: indien u vragen hebt daarover, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (per telefoon of email)!

ATTENTIE: Je kunt ook zonder danspartner inschrijven, maar dan liefst tijdig,
zodat we de balans tussen aantallen leiders en volgers (m/v !) kunnen bewaken.
Nieuwe deelnemers: vermeld a.u.b. bij je inschrijving je algemene danservaring!

PLAATS: weer in de bekende ”Salle du Parvis",
Aartshertogenlaan 68, 1170 Watermaal-Bosvoorde, Brussel

TIJDEN en PRIJZEN: (ATTENTIE: gewijzigde tijden !!)
14:00 - 18:30 u Stage: kosten 25 euro

Let op:
gebruik schoenen met gladde zolen, dwz waar je goed op kunt draaien: dus géén rubberzolen!!

AANMELDING:
Verzoeke minstens een week van te voren in te schrijven!
in NL bij Els Doekes: +31 58 2139614
in België bij Inge Kooy: 02 762 00 22 of 04 97 78 12 10
email: inge.kooy "at" scarlet.be
of, natuurlijk, info "at" duo-noordwest.nl

Koffie, thee en andere dranken bij de bar verkrijgbaar.


Grotere kaart weergeven

Terug naar de Agenda